Skip to content

Svalkande gazpacho med halloumi

30 juni, 2011

Då var det dags att laga kvällens middag! När det är så här varmt så orkar man knappt äta och då passar det utmärkt med en kall och svalkande gazpacho! Den här soppan är så god och nyttig att man nästan smäller av. Igår gjorde jag 8 portioner av den för jag tänkte att den skulle räcka till middag i två dagar, men så blev det icke, vi var tre personer som åt upp allt, haha! Så nu blir det en sats till. Det är ju så lätt att tillaga den att man bara måste göra den :)

Gazpaco, ca 8 port;

1 st gurka

1 st röd lök

1-2 st vitlöksklyftor

1/2 kg tomater (körsbärstomater är allra godast tycker jag)

1 st paprika

1/2 dl olivolja

1-2 msk citronsaft

4-5 dl kallt vatten

salt, peppar

 

ev. bröd till krutonger, halloumi

 

Skölj alla grönsaker och hacka allt grovt. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller i en stor kastrull med höga kanter med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen och låt stå i minst två timmar, fast helst över natten.

Skär krutonger och stek/grilla halloumin precis innan servering!

About these ads
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: