Skip to content

Sötsura päron

17 februari, 2011

Häromdagen åt vi en härlig middag som bestod av flera smårätter, en av dem var de spröda smördegspajerna och här kommer receptet på en annan; sötsura päron med en bit god ost till! Dessa päron är inspirerade av Tina Nordtröms recept på ‘Sötsurt päron med grönpeppar’ som visades i hennes nyårs matprogram på tv4 i december 2010. Jag ändrade runt lite i receptet och använde rosépeppar istället för grönpeppar, mörk sirap istället för ljus och så strör jag gärna över mörkt muscavadosocker innan päronen ska bakas i ugnen. Dessutom serverar jag dessa päron men en utav mina favorit ostar Marquis som säljs av bland annat Castello.

6 portioner som förrätt

3 st halverade päron

6 msk mörkt muscavadosocker

1 ½ dl mörk sirap

1 ½  dl äppelcidervinäger

2 msk rosépeppar

3 st krossade vitlöksklyftor

140 g hackad bacon eller pancetta

Börja med att sätt ugnen på 175 grader.

Skär bort en liten del av varje päron halva för en stabil ”botten”.

Lägg de halverade päronen i en ugnsfast form och krossa vitlöksklyftorna.

Häll den mörka sirapen samt äppelcidervinägern över päronen och strö över muscovadosockret.

Fördela rosépeppar och bacon jämt över päronen och sprid ut den krossade vitlöken i formen. Sätt in i ugnen och låt grädda i ungefär 20 minuter. Efter 20 minuter stängs ugnen av och låt päronen stå på eftervärme i ytterligare 20 minuter.

Servera dem ljumna med en bit god ost som förrätt.

Hoppas det smakar!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: