Ljuvlig ljummen avokadosoppa!
Idag gjorde jag en ljummen avokadosoppa till middag och jag kan säga att det nog var den enklaste och godaste soppan jag gjort och ätit på år och dar! Det tog nog inte ens en kvart att göra den, det som tog längst tid var att skala räkorna, annars hade den varit klar på fem! Den var verkligen jättegod och så lätt att göra, wonderful!
Ljuvlig ljummen avocadosoppa, 4 port;
4 st små avokados
1,5 dl grädde (matlagningsgrädde går nog lika bra om man vill vara ”nyttig”)
0,5 dl créme fraiché
1 st grönsaksbuljongtärning (för oss vanliga dödliga som har annat att göra om dagarna än att koka egen buljong)
6 dl kokande vatten
1/4 röd lök
så många räkor man orkar skala
salt, peppar
rom och créme fraiché till garnering
Skala räkorna. Hacka rödlöken fint. Sätt på vattenkokarn. Dela och kärna ur avokadon. Lägg den i mixerna med grädden och créme fraichéen och mixa tills det blir slätt. Häll upp 6 dl av det kokande vattnet i en bunke med buljongtärningen och rör tills den lösts upp. Häll lite i taget av buljongen i mixern och mixa tills allt gått ihop. Salta och peppra efter smak. Garnera med créme fraiché, rom, räkor och rödlök. Njut! 🙂
Typ lika enkelt som grön ärtsoppa. Fett nice! tror jag ska prova det här till frukost imorgon innan tentan. =)
Peace!
Nästan enklare än grön ärtsoppa! Så najs! Lycka till på tentan 🙂
Ser jättegott ut! Perfekt en vårdag som denna 🙂