Skip to content

Tips; frys in dina bruna bananer!

3 mars, 2011

Bananer går utmärkt att frysa in och de är väldigt bra att ha när man ska göra sig en kall svalkande milkshake eller en smoothie. Jag brukar köpa ett gäng bananer, vänta på att de ska börja bli lite bruna (eftersom det är då de smakar bäst) och sedan frysa in dem i portions påsar. Jag har dem alltså som back up, ifall det t.ex bara finns gröna bananer att köpa i affären eller om de helt enkelt är slut. Det funkar superbra att bara slänga dom i mixern på morgonen med annan frukt och juice till en smoothie eller att bara äta bananerna frysta som de är, smakar ungefär som gräddig bananglass! Så misströsta inte om de en dag ligger såhär bruna i fruktskålen; skatta dig lycklig och frys in dina bananer!

Jag skalar bananerna, delar dem i fyra-fem delar, lägger var delad banan för sig i en 1-liters påse och sätter in påsarna i frysen. 🙂

Annonser
One Comment leave one →
  1. Ellen permalink
    4 mars, 2011 17:09

    Fiffigt! jag brukar göra det samma med citroner som börjar bli på bristningsgränsen. Jag skalar, tar bort kärnor och skivar dem. Funkar till att piffa upp téet eller mineralvattnet (för oss som har sodastream) men också till matlagningen för oss som tycker att koncentrat är fusk 😉 keep up the blog Mischa! e alltid nice att läsa dina inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: