Skip to content

Avocado Fries

14 mars, 2011

Något som nyligen dykt upp på många Amerikanska matbloggar är avokado friterad i panko och jag kände att jag också var tvungen att testa det. De flesta har fått receptet från tidningen Costal Living. De blev väldigt goda, krämiga, mjuka på insidan och krispiga på utsidan men oj så mäktiga! Orkade knappt äta sex bitar! Man får nog räkna mindre än en halv avokado per person, är fortfarande galet mätt och klockan är halv tio på kvällen!

Panko är Japanska brödsmulor

Avocado Fries, 6 port;

1/2 cup mjöl

1 tsk salt, eller örtsalt, (jag använder ofta örtsalt till avvo :))

2 st ägg

1-2 cups panko (Japanska brödsmulor till fritering)

2 st mogna avokados

olja till fritering

Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa äggen lätt i en djup tallrik. Häll upp pankon på en tallrik. (1 cup är lika med 2,5 dl). Hetta upp oljan i en kastrull. Skär upp avokadon. Doppa bitarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon. Fritera bitarna i oljan tills de får en gyllene färg (det tar cirka 30 sekunder per sida). Lägg upp dem på hushållspapper som suger upp överflödigt fett. Salta dem eventuellt.

Servera gärna med en vitlöksdipp!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: