Skip to content

Ett måste till ostbrickan; Varm brie med pinjenötter och valnötter

5 april, 2011

Här har vi en goding till ostbrickan: varm mild brieost med söta fina pinjenötter och valnötter, mums! Det är min syster som har introducerat mig till detta goda som är superlätt att göra! Man kan variera det i all oändlighet med olika sorters ostar och olika sorters nötter. Så himla gott!

1 st 150 grams brieost med mögel på alla sidor (en rund är väl att föredra)

25-50 g pinjenötter

25-50 g valnötter

ca 1/2 dl sirap eller honung

 

Skär av det det översta möglet, ”locket”, på osten och lägg osten i en ugnsfastform. Rosta nötterna i en het och torr panna. Lägg nötterna på osten och ”drizzla” sirapen/honungen över. Sätt in i ugnen på 200 grader i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter beroende på hur smält ost man vill ha. Servera genast och njut!

 

2 kommentarer leave one →
  1. Gunilla friang permalink
    6 april, 2011 07:46

    Oj vad jag blir sugen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: