Skip to content

Underbara tryfflar

22 april, 2011

Här kommer recept på två av dagens godbitar: mörk muscovadotryffel och vit citrontryffel, som är mina två absoluta favoriter!

Muscovadotryffel, systrarnas Eisenmans grundrecept med små ändringar.

175 g mörk choklad 70%

1 dl grädde

1 dl mörkt muscovadosocker (0,75 dl i orginalreceptet)

2 msk saltat smör

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde, socker och smör. Häll över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Blanda sedan försiktigt tills all choklad har smält. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Häll den i en form klädd med bakplåtspapper  och ställ in den i kylen. Skär tryffelmassan i bitar och vänd dem i kakao. ELLER häll tryffelsmeten i en spritspåse och lägg in den i kylen. Efter ca en timme går det att spritsa ut tryffelsmeten i tex ischokladsformar.

Vit citrontryffel:

150 g vit choklad

3/4 dl grädde

rivet skal från en citron

2-8 msk citronsaft

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde och citronskal.  Häll över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Blanda sedan försiktigt tills all choklad har smält. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Häll den i en spritspåse och lägg in den i kylen. Efter ca en timme går det att spritsa ut tryffelsmeten i tex ischokladsformar.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: