Skip to content

Ugnstorkade tomater

22 juli, 2011

Nu har läkarsyrran kommit hem över sommaren och förespråkar nyttiga val i vardagen. Uppvärmda tomater innehåller ett väldigt nyttigt ämne som faktiskt är det enda aktiva (bevisade) ämnet som motverkar cancer och har en massa andra bra egenskaper. Så vi bestämde oss för att göra ugnstorkade tomater. Vi hade en väldig tur i affären eftersom körsbärstomaterna kostade 10 kr/kg så det blev riktigt prisvärt!

Jag tycker verkligen att ni ska prova detta hemma, men jag varnar för att de är beroendeframkallande och försvinnande goda!

Börja med att skölja ett gäng tomater ordentligt och dela dem på mitten, syrran använde sig av 2 kg. Lägg ut på bakplåtspappers beklädd plåt med den delade ytan uppåt. Och låt torka i ugnen  i 50 grader under 8 timmar, och sedan ytterligare en timme på 100 grader. Efter denna behandling blir tomaterna halvtorkade, det betyder att de inte blir like torra som soltorkade tomater från affären utan riktigt saftiga med jättegod koncentrerad tomatsmak. Man kan givetvis torka vanliga större tomtater, det gjorde vi också och det blev lika gott om än lite mindre sött.

Nu är kylen full med härliga torkade tomater och vi lägger dem på rågbröd med cream cheese eller avokado, och tillsätter i sallad eller igår samsades de med oliver på vår ostbricka.

 

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. Alexander permalink
    27 juli, 2011 10:06

    Jag älskar körsbärstomater och detta ser så himla gott ut! Måste nog testas!

    (Skulle du kunna kontakta mig på adressen jag har angivit? Skulle vilja diskutera en sak med dig…)

Trackbacks

  1. Favvo frullen « aubeurresalee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: