Skip to content

Kycklingburgare med smak av dragon och dijon

22 augusti, 2011

Igår passade vi på att grilla och äta ute på balkongen i kvällssolen. Det kändes nästan som att det var sista gången man kunde få njuta ute utan att behöva sitta och frysa med en tjock jacka. Det var så himla mysigt och det känns så sorgligt att sommaren nu går mot sitt slut (om den inte redan är förbi). Men det blev i alla fall kycklingburgare på grillen eftersom det var extrapris på kycklingfärs, 50 kr/kg, woho! Jag provade på att göra en ny sås i form av en dijon- och citronvinegrette som passade väldigt bra!

Kycklingburgare med smak av dragon och dijon, 4 st 100 g burgare;

400 g kycklingfärs

1 röd lök

1-2 msk dragon

2-3 tsk dijonsenap

1 ägg

1 tsk peppar

ströbröd

 

Skala och riv löken. Blanda alla ingredienser förutom ströbrödet till en jämn smet. Försök forma till platta cirklar, smeten är ganska lös så det är ganska kladdigt. Strö lite ströbröd på en skärbräda/tallrik/något annat burgarna ska ligga på på vägen till grillen, lägg burgarna på ströbrödet och strö ett tunt lager ströbröd över burgarna. Lägg dem försiktigt på en het grill och grilla i cirka 5 min per sida tills de inte är rosa i mitten längre.

 

Dijon- och citronvinegrette;

2 tsk dijonsenap

2-3 msk citronsaft

2 tsk olivolja

 

Vispa ihop alla ingredienser och smaka av.

 

Lägg ihop burgarna med era favvo tillbehör och såser🙂

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: