Skip to content

Bookmakers toast!

22 september, 2011

I samband med två stora sportevent om året, Super Bowl och Champions league final, så är det Bookmakers toast som står på menyn.

Rätten är lyxig nog för dessa fantastiska sportupplevelser och passar väl till ett dussin öl. Bilden är något suddig, men fångar förhoppningsvis likväl hur läcker denna irländska klassiker är.

Ingredienser (4port)

600g oxfilé
2 msk smör eller olivolja
1 stor skiva rustikt lantbröd
2 tomater
1 salladshuvud, romana
1 rödlök
1 pepparrot
6 ägg
salt (gärna flingsalt)
svartpeppar (gärna nymalen)
0,5 dl dijonsenap

 

Gör så här

1. Skär tomat, rödlök och förbered salladen.
2. Riv pepparroten fint.
3. Salt och peppra köttet.
4. Stek köttet i smör i hög tempratur, så att det får färg på varje sida, själv föredrar jag en blodigare variant.
5. Stek brödet i rikligt med smör vid sidan av köttet, så det får lite färg.
6. Lägga ihop din Bookmakers toast: Lägg upp brödet på en tallrik, bred dijonsenap på skivan,lägg på sallad, tomatskivor, rödlök och lägg sedan på köttet.
7. Toppa med äggula och riv färsk pepparot över hela anrättninen.

 

Tråkigt för Misha, som aldrig får vara med vid stora sportevenemang, då dessa är s.k  ‘boys nights’. Men jag antar att det är tid för mig att även dela denna rätt med Misha.

Bon Appétit

/Henrik Friang


 

 

 

 

 

2 kommentarer leave one →
  1. lagueta permalink
    23 november, 2011 09:52

    bra

  2. lagueta permalink
    23 november, 2011 09:53

    gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: