Skip to content

Spagetti med köttfärssås

16 november, 2011

Alla älskar väl spagetti med köttfärssås? Speciellt den man fick hemma när man var liten? Den godaste köttfärssåsen jag vet är i alla fall den min mamma gjorde och nu har jag försökt återskapa den. Det gick faktiskt ganska bra, nästan precis lika god, fast den saknade det där som gjorde den till den godaste köttfärssåsen i hela världen.

Köttfärssås, 8 port;

1 kg blandfärs

3 st gula lökar

4 st vitlöksklyftor

2 st stora morötter

500 g champinjoner

3 msk tomatpuree

500 g krossade tomater

500 g passerade tomater

dragon, salt, peppar

smör till stekning

 

Skala och skiva champinjonerna. Fräs dem sedan i mycket smör tills de är gyllene och lägg sedan över dem i en liten skål (de ska i igen senare). Skala och hacka löken. Fräs den i pannan efter champinjonerna med mer smör. Fräs sedan köttfärsen. Skala och riv morötterna, låt dem fräsa med köttfärsen. Tillsätt tomatpureen och rör runt. Häll ner de passerade och de krossade tomaterna. Salta, peppra och tillsätt dragon efter smak. Låt stå och små puttra i cirka 15 minuter och smaka av. Servera med nykokt spagetti🙂

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: